top of page

"Ось це так поворот!" (с)

Виявляється, що залізницю Дубове - Мерцалове хочуть задіяти у пілотному проекті впровадження приватної тяги на УЗ. Якщо не вірете - ознайомтеся зі статтею. Це проливає світло на чутки щодо підтримання керівництвом УЗ даної ділянки колії. Зрозуміло: відродження тут вантажоперевезень рано чи пізно спонукатиме відродження і пасажироперевезень. Проект має багато конструктивних і деструктивних критиків, у тому числі - серед залізничників. Наприклад, невідомо, чому для упровадження приватної тяги пропонується лише ділянка колії, де руху майже немає?


Взяте звідси


До війни у службовий розклад на ділянці від Красноармійська (Покровська) до Добропілля було закладено 5 пар вантажних поїздів, від Красноармійська до Мерцалового - 6 пар, від Красноармійська до Родинської - 2 пари, від Красноармійська до Легендарної - 2 пари, від Легендарної до Золотих Прудів - 1 пара вантажних поїздів (інформація з відкритого джерела - форум scbist.com). Але це не означає, що внесені до графіку руху поїзди щоденно призначалися. А зараз колія від Легендарної до Золотих Прудів і Дубового закрита і не використовується. Колія від Мерцалового до Легендарної буде завантажена значно менше, оскільки ведуться роботи із закриття шахти "Піонер" (із більш-менш крупних відправників залишеється тільки елеватор). Так для чого передбачаються ці впровадження? Для того, щоби приватні підприємці залучили сюди вантажі?


Тоді треба було: а) віддати для проекту впровадження приватної тяги також колію від Покровська до Добропілля, щоби приватний підприємець одразу ж мав змогу отримати від вантажоперевезень прибутки (поки що неприбуткова ділянка Дубове - Меруалове була би, так би мовити, "в нагрузку"); б) обговорити з УЗ і впровадити гнучку тарифну політику щодо вантажоперевезень у секторі Дубове - Мерцалове (наприклад, виключний знижений тариф, знижки для цільових вантажів - на випадок будівництва тут промислових об'єктів тощо). Інакше проект у частині використання приватної тяги на колії Дубове - Мерцалове виявиться утопічним і нездійсненним.


А Ви як вважаєте, шановні читачі?

bottom of page